poep en plas expert

Wat doet de bekkentherapeut?

Wat doet de bekkentherapeut?

U kunt zich direct aanmelden voor een afspraak met of zonder verwijzing van een arts. Vanwege extra informatie of in verband met urineverlies kan een verwijzing gevraagd worden.

De eerste afspraak

Ik vind het heel belangrijk om in een prettige omgeving de tijd te nemen om uw klachten, ervaringen en vragen met u te bespreken.

Bij de eerste afspraak zullen we persoonlijk kennis maken en zal een begingesprek/intake en basis functieonderzoek plaatsvinden.

Om uw hulpvraag te verduidelijken zal ik aanvullende vragen stellen om een compleet beeld te krijgen van uw klachten en eventuele medische achtergrond.

De eerste afspraak duurt 60 minuten. Hier wordt incidenteel van afgeweken bij spoed zoals ernstige bekkenklachten tijdens de zwangerschap of op dringend verzoek van de arts, kinderarts of verloskundige.
Voorafgaand aan de afspraak ontvangt u een bevestigingsmail met informatie en meetlijst(en) bijvoorbeeld een vragenlijst, plasdagboek, een ontlastingsdagboek, een vezeldagboek of een pijndagboek. Hier kunt u zelf al de nodige informatie noteren en ook uw eventuele operaties en medicijngebruik. Dat scheelt veel tijd die we bij het consult goed kunnen gebruiken.

Lichamelijk onderzoek

Na het begingesprek en het uitvragen van uw klacht(en) zal een gericht basis functieonderzoek van uw lage rug, bekken, heupen en ademhaling plaatsvinden. Dit onderzoek is bedoeld om de mogelijke oorzaken van uw klacht(en) te beoordelen en eventuele aanvullende onderzoeken met u af te spreken.

Aanvullende onderzoeken zouden kunnen bestaan uit:

  • Een onderzoek van de bekkenbodem (inwendig en uitwendig). Dit onderzoek is bedoeld om de bekkenbodemspieren te beoordelen en uw klacht(en) goed te kunnen lokaliseren.
  • Beoordeling van de bekkenbodem met myofeedback(MAPLe). Dit onderzoek is bedoeld ter beoordeling van de spanning en coördinatie van de bekkenbodem.

De behandeling

De BekkenMethode® is een gerichte bekkentherapeutische behandeling bestaande uit:

  • Bekken(bodem) oefentherapie eventueel ondersteund met de echografie of myofeedback/MAPLe.
  • Fasciale behandeling volgens De Fascia Methode®

Indien nodig zal er een gecombineerde behandeling plaatsvinden.

Belangrijk is om zowel de oorzaak van uw klachten als de evt. gevolgklachten in de behandeling mee te nemen.

 

Van u wordt verwacht om adviezen, instructies en oefeningen thuis en in uw dagelijks leven toe te gaan passen.

De behandelfrequentie hangt af van de ernst van uw klacht, van de keuze van de therapie en uw behoefte aan coaching. Dit wordt uiteraard allemaal met u besproken.
Ilse van Kesteren-bekken-praktijk-pijn-bekken expert
Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

U bent welkom in mijn praktijk.

Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

Bekken Expert Ilse van Kesteren

Voorhout (teylingen) & Roelofarendsveen

06 - 219 122 17

info@bekkenexpert.nl

Bleihof 19 2215 XS Voorhout

Stationsstraat 2 2371 SH Roelofarendsveen