poep en plas expert

De Fascia Methode®

Triggerpoint en littekenbehandeling

Triggerpoint en littekenbehandeling

De fascia is het bindweefselsysteem van het lichaam dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en alles in het lichaam met elkaar verbindt. Bij pijnklachten, disbalans of niet goed functioneren van het lichaam ontstaat fasciale spanning.

Fasciale spanning veroorzaakt triggerpoints, verhardingen en verklevingen in het bindweefsel. Dit zijn pijnpunten en weefselzones in gespannen en niet goed functionerende weefsels, zoals spieren en organen.

fascia

Verklevingen en triggerpoints veroorzaken op zichzelf geen pijn. Wél prikkelen ze de zenuwuiteinden op die plek, waardoor er signalen naar de hersenen gaan en in het brein een pijnsensatie wordt ervaren. Hoe dit wordt ervaren is afhankelijk van verschillende factoren en is afhankelijk hoe gevoelig het lichaam is.  Letterlijk, hoe zit iemand in zijn vel?

Dit varieert van moment tot moment, want hormonen, slaap en emoties als angst en stress spelen een rol bij die gevoeligheid.

Bij de beoordeling en behandeling is de emotionele gesteldheid en levensstijl net zo belangrijk als de fysieke ‘stoorzender’. Daarom beoordeel ik de lichamelijke én geestelijke factoren voordat ik met een behandeling zal starten. Hierbij heb ik de De Fascia Methode® ontwikkeld.

Fasciatherapie is geschikt bij diverse pijnsoorten, zoals rug- bekkenklachten, spier- en gewrichtspijn en hypermobiliteit. Ook bij chronische bekkenpijn (CPPS), dit zijn klachten die langer dan 3 maanden aanwezig zijn, is fasciatherapie effectief. Om de therapie te laten slagen, nodig ik patiënten uit om ook te kijken naar factoren die de gevoeligheid van het zenuwstelsel beïnvloeden, zoals stress, leefstijl en het slaappatroon.

De Fascia Methode®:

Beweging: beweging-, ademhalings- en ontspanningstechnieken

Circulatie: spierfascie/bindweefsel (massage)technieken, triggerpoint en reflexzone behandeling.

Psyche: het herkennen en bewust worden van het lichaam en het herstellen van lichamelijke- en gedragspatronen.

Ilse van Kesteren-bekken-praktijk-pijn-bekken expert
Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

U bent welkom in mijn praktijk.

Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

Bekken Expert Ilse van Kesteren

Voorhout (teylingen) & Roelofarendsveen

06 - 219 122 17

info@bekkenexpert.nl

Bleihof 19 2215 XS Voorhout

Stationsstraat 2 2371 SH Roelofarendsveen