poep en plas expert

Neurostimulatie bij blaasklachten

Neurostimulatie bij blaasklachten

PTNS (Percutane Tibial Nerve Stimulation) is een geschikte en effectieve behandeling door middel van neurostimulatie voor patiënten met een overactieve blaas (OAB) en aandrangincontinentie.

Een overactieve blaas geeft klachten van overmatige aandrang van de blaas en frequent kleine beetjes plassen (ook ’s nachts). Bij urge-incontinentie wordt urine verloren bij aandrang van de blaas.

Inmiddels hebben verschillende wetenschappelijke studies aangetoond dat PTNS dezelfde effectieve werking heeft op de darm en wordt het succesvol toegepast bij de behandeling van buik- en darmklachten, obstipatie en ontlastingsverlies.

Bij de behandeling wordt via de beenzenuw aan de binnenzijde van de enkel, door middel van een naaldelektrode of plakelektrode, stroomimpulsen gegeven die een dempend effect geven op het zenuwgebied rondom het heiligbeen (S3.) S3 is de zenuw die de zenuwaansturing verzorgd aan het bekkengebied, de blaas en de darmen. PTNS geeft een dempend, rustgevend en sederend resultaat zonder bijwerkingen.

Behandeling met PTNS vindt in mijn praktijk 3-4 x plaats, daarna krijgt u een apparaat mee naar huis waarbij u de stimulatie in de thuissituatie zal gaan toepassen. Bij goed resultaat kan de behandeling worden afgebouwd en gestopt. In sommige gevallen is het, gezien de mate van klachten, wenselijk om de behandeling voort te zetten. De patiënt wordt dan geadviseerd een eigen apparaat aan te schaffen en de behandeling naar behoefte te continueren.

Ilse van Kesteren-bekken-praktijk-pijn-bekken expert
Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

U bent welkom in mijn praktijk.

Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

Bekken Expert Ilse van Kesteren

Voorhout (teylingen) & Roelofarendsveen

06 - 219 122 17

info@bekkenexpert.nl

Bleihof 19 2215 XS Voorhout

Stationsstraat 2 2371 SH Roelofarendsveen