bekkenklachten zwangerschap

Zwangerschap en bevalling

Heb je last van bekken(bodem)klachten tijdens of na je zwangerschap/bevalling?

bekkenbodemklachten na bevalling

Bekkentherapie tijdens en na de zwangerschap/bevalling

Veel vrouwen hebben last van bekken(bodem) klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.  Meestal zijn deze klachten van tijdelijke aard en herstelt het lichaam deze klachten weer na de bevalling. Belangrijk om te realiseren is dat bekken(bodem) klachten tijdens en na de zwangerschap de eerste signalen zijn voor eventuele bekken(bodem) klachten op latere leeftijd. Het is dus belangrijk om deze klachten te beoordelen en behandelen om zo klachten op latere leeftijd te voorkomen.

Tijdens de zwangerschap verweken de fascie(bindweefsel)structuren van het lichaam, waardoor de gewrichten van het bekken meer ruimte krijgen om te bewegen. Door deze ruimte kan het lichaam veranderen tijdens de zwangerschap en is het bekken ruimtelijker voor de bevalling. Door zowel de groei van de buik tijdens de zwangerschap als in de periode na de bevalling verandert het zwaartepunt van het lichaam en de manier van staan en bewegen.

Het bekkengebied, wat het fundament is van het lichaam, kan hierdoor uit balans raken en dit kan klachten tot gevolg hebben in de rug, het bekken, de buik, het schaambot (symfyse), de SI- gewrichten, het stuitje, de bilstreken en de benen.

De meeste klachten worden ervaren bij langer staan, tillen, lopen, traplopen, omdraaien in bed, seksueel contact, in- en uit bed stappen, zitten, hoesten en niezen.

Laat de klachten beoordelen, zodat deze gericht kunnen worden behandeld. Adequate tips, adviezen en oefeningen die goed toepasbaar zijn in het dagelijks leven kunnen de balans in het bekken herstellen.

Lees meer over

Klachtenlijst bekkenklachten

Klachten

Welke specifieke klachten kun je ervaren bij bekkenproblemen.

Bekkenklachten bij kinderen

Bekkentherapie bij kinderen

Welke klachten ervaart uw kind.

Bekkenklachten behandeling

De behandeling

Hoe ga ik te werk en hoe ziet een behandeling eruit.

Tarieven

Wat zijn de kosten en hoe zit het met vergoedingen.

Ilse van Kesteren-bekken-praktijk-pijn-bekken expert
Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

U bent welkom in mijn praktijk.

Bekken Expert Centrum Voorhout Roelofarendsveen

Bekken Expert Ilse van Kesteren

Voorhout (teylingen) & Roelofarendsveen

06 - 219 122 17

info@bekkenexpert.nl

Bleihof 19 2215 XS Voorhout

Stationsstraat 2 2371 SH Roelofarendsveen